De omgeving

De camping ligt in het noordwesten van het departement Lot, vlakbij de grens met de zuidelijke Dordogne. De Lot en de Dordogne, gelegen in zuidwest Frankrijk, zijn een van de mooiste en meest geliefde streken van Frankrijk. Het is een veelzijdige streek op goed bereikbare auto-afstand vanaf Nederland. Het vliegveld van Bergerac is op 1 uur en een kwartier en het vliegveld van Toulouse op 1 uur en drie kwartier rijden. De streek staat bekend om enerzijds zijn glooiende groene landschappen met talrijke rivieren en prachtige vergezichten en anderzijds om de prehistorische, pittoreske, typische Franse dorpjes. Deze veelzijdige omgeving biedt voor elk type reiziger voldoende vertier tijdens het verblijf op camping de Salviac.

Salviac
De camping is gelegen aan de rand van het dorp Salviac. Dit kleine dorp heeft enkele restaurants en terrassen, een bakker en een kleine supermarkt. Er is een wekelijkse kleine bio-markt en in de zomer worden er regelmatig gezellige markten en feesten gegeven. Op circa 10 km afstand vind je de grotere supermarkten.

Pittoreske plekken
De prachtige middeleeuwse stadjes die je vindt in deze regio, zoals Rocamadour en Sarlat, zijn uniek. Langs de rivier de Dordogne en de rivier de Lot vind je nog meer prachtige kleine, pittoreske plaatsjes die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze regio, zoals Domme aan de Dordogne en Puy-l'Évêque aan de Lot. De streek staat ook bekend om zijn vele kastelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de kastelen van Castelnaud en Beynac.

Natuur
De rivieren in deze regio die ervoor zorgen dat het landschap zo groen is, zijn prachtig om op te kanoën, langs te wandelen of fietsen. Daarnaast zijn er enkele grotten te bezichtigen, onder andere de beroemde grotten van Lascaux en de grot Gouffre de Padirac. Het landschap biedt vele sportieve activiteiten voor jong en oud (kanoën, kayakken, wandelen, fietsen).

Gastronomie
De streek kent enkele typische gerechten, zoals de foie gras (ganzenlever), truffels, kastanjes, paddenstoelen en geconfijte eend. Er zijn genoeg heerlijke restaurantjes op kleine afstand van de camping waar u deze lokale gerechten kunt proeven. Tevens zijn er op diverse plekken in de regio wekelijkse avondmarkten, waarbij lokale boeren en ondernemers hun gerechten en dranken verkopen en jij als bezoeker aan één van de lange tafels tussen de Fransen (en waarschijnlijk andere toeristen in het hoogseizoen) kunt plaatsnemen. Reken maar dat de voetjes van de vloer gaan aan het eind van de avond! Bent u een wijnliefhebber? In de regio rondom Bergerac in de Dordogne of Cahors in de Lot kunt u genieten van prachtige wijnroutes.

Kortom: Camping de Salviac, gesitueerd op de grens van de Lot en de Dordogne, is dé perfecte plek om volledig tot rust te komen en tegelijkertijd te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Voor meer informatie over deze streek kunt u terecht bij de receptie van de camping of bij het VVV-Kantoor in Salviac.
 

 Contact

Evert et Eva van de Linde

Camping de Salviac

La Réquillou, 46340 Salviac, France

campingdesalviac@gmail.com

0033-675496638

0031-617858461